top of page
20220923_153742.jpg

A Few of Our Diverse Projects.

House Extension

We were asked to design an extension that would work without blocking the views from the first floor windows but allow lots of light in............................

20201130_153139 (1).jpg

Nearly complete

20201130_153751 (1).jpg
Ivy Cottage View.jpg
The concept scheme
20201130_155953.jpg

2 roof lanterns and bi-folding doors in aluminium provide lots of light and ventialtion in warm weather so you can simply move outdoors...........

The Boathouse

We were asked to prepare a design to replace the old boathouse with a modern working office with a difference.

The old building had been added to over the years using various materials and colours and was in a sorry state - it needed to come down!

20140120_153050.jpg

The concept scheme

Boathouse17092014_0002.jpg
20190627_114929.jpg

The concept becomes a reality using a minimal number of materials

Roof gable takes on a sail theme and keeping low eaves causes minimal impact on surroundings.

A seating area  next to the pond and low maintenance planting using reclaimed materials make for a relaxed atmosphere just far enough away from the work place to be away from work

IMG_1479.JPG

Photographs by kind permission of Bliss Space

4d24af08-ed6b-469a-afbc-b667dc4c2689.jpg

Before......

1ea596af-1fb2-45cc-a0f4-474d79aa2fee.jpg
Bungalow Remodelling

The client wanted to turn this simple 2 bedroom bungalow into a 3 bedroom home with large kitchen living area - no problem

84c80385-69af-4a26-bd36-b7c093940aca.jpg

After...................

The simple semi-detached bungalow now transformed into a family dwelling with 3 bedrooms, one with en-suite, and  a complete family bathroom at first floor, with now large kitchen dining extension and sitting out area with complete modern feel about it.

86b644c1-650d-47a9-88f1-193604b2cbef.jpg
Greenbanks

Our brief was to replace an old bungalow with something that was thermally efficient, hi tech, be easy to live in and using minimal number of materials but still have a Wow factor

Design scheme agreed

Green Banks.jpg
2015-01-27 11.54.28.jpg

Rear view on living area showing the height within the main living area. The building was constructed out of SIPs panels with either render, heat treated timber cladding or flint panels as finishes - windows and door high insulation aluminium with Sarnafil used on the roof.

Opposite rear view showing sleeping area where all rooms have access onto the small terrace.

2015-01-27 11.54.58 (1280x720).jpg
_DSC9961.jpg

The front view showing the mix of materials and main entrance. Split level roofs break the elevations up and hide the high ceilings within

Photographs by kind permission of Bliss Space & Mr & Mrs Brown

Norfolk - Orangery Style Conservatory

An elegant painted hardwood conservatory designed to enhance a large traditional Norfolk farmhouse

Example B.jpg
Example C.jpg

Note the authentic period detailing both inside and out. For shading natural pinoleum material was used which filters rather than blocks out natural light

Example D.jpg
Conservatory in East Ridings

A wonderful decorative conservatory set against this lovely old rectory. We not only designed the conservatory but also prepared detailed specification and drawings for the refurbishment of the complete building. Details on the conservatory in places mimic those on the main house such as the hounds tooth under gutter mouldings and the steep roof pitch.

PollingtonVicarageConservatory1.jpg
PollingtonVicarage.jpg
PollingtonVicarageConservatory.JPG
Another Bungalow Remodelling
20201111_113608.jpg
7390affd-53eb-47e3-916e-029247676962.jpg

Using the correct materials can totally transform a dwelling and in this case with attention to detail you can hardly see the 2 large roof lanterns set within the large flat roof extension

20201111_115726.jpg

This was alittle complicated due to the internal layout and room heights, but in the end we managed to change this very dull bungalow into a modern looking family home

c5f2d704-b453-4a1a-84b9-b1fb96e036a6.jpg
e550466c-b9ea-4fe1-b7fb-5550e5a79130.jpg
Something different......

We were approached by a company who manufacture commercial airline seats to look into designing an extension on their factory for a testing facility. Never done anything like this before, but gave it a go, and lo and behold client liked my scheme and commissioned me to take it through to completion. It is now operating as the largest commercially available dynamic testing facility in the UK.

mirius - visual (1)_edited.jpg
A Sneak View After a Test

Photographs by kind permission of 

Mirus Aircraft Seating

More projects to follow......

bottom of page